27. september 2007

Musikkvideo: Babyshambles - French Dog Blues

Første video fra Babyshambles-plata Shotter's Nation (bandets andre studioalbum og totalt fjerde utgivelse siden debuten i 2005) er sluppet på YouTube, og er en fin liten smakebit på hva vi har i vente når Pete Doherty og bandet hans forhåpentligvis gir ut en fokusert plate i neste uke. Doherty er for de fleste i Norge kjent som supermodellen Kate Moss' narkomane kjæreste som ble sparket ut av The Libertines i 2003 og kastet opp på scenen under Øya-festivalen i 2006, men bak alt klovneriet - som det kan forbli et åpent spørsmål om er mediaskapt eller først og fremst hans egen skyld - også som en av Storbritanias mest lovende unge låtskrivere.

Enn så lenge har kanskje ikke talentet kommet tydelig nok fram på plate - debutplata Down in Albion (2005) var et utemmet kaos som sprikte i alle retninger, mens EP-en The Blinding fra året etter viste glimt av storhet og var flere skritt i riktig retning -, men kanskje den nye plata vil bli annerledes? Bandet har fått ny produsent siden sist, Stephen Street, som sies å være en ryddig produsent som fikk innspillinger med Morrissey og Blur på sitt mest vanskelige på beina. Det er lov å håpe at Street har klart å holde Pete Doherty i ørene lenge nok til å få innspillingene ferdig, til forskjell fra bandets tidligere produsent Mick Jones (kjent som The Clash-bassist), visstnok en festeglad type som kanskje ikke hadde den beste innflytelsen på unge Doherty. Shotter's Nation er å finne i platebutikkene fra mandag 1. oktober.

Musikkvideoen til French Dog Blues viser Pete Doherty i kjent stil som tegneseriefigur med mørke ringer under øynene, hatt og slips, og er tilgjengelig via YouTube: