12. oktober 2007

Butt-buddies

Hans-Erik Dyvik Husby, eller Hank von Helvete/Hertis, i Turboneger "føler seg misforstått" og vil "utdype noen uklarheter" etter reaksjoner på uttalelser om at homoekteskap er som sauesex, og at å utvide ekteskapsbegrepet til å gjelde også homofile vil være "en ren pervertering". (Om denne "beklagelsen" hadde kommet uten reaksjonene fra bandets fanklubb, kan vi jo bare lure på.)

Jeg vil understreke at jeg utelukkende snakker om et kristent ekteskap – den pakten som rituelt inngås i en kirke foran en prest. Dette har – etter min mening – ingenting å gjøre med de lovlige samlivspakter som inngås i borgelig sammenheng, som for eksempel på tinghuset. Jeg mente å si at et kristent ekteskap er definert som en pakt mellom mann og kvinne og Gud – i kirken, sier Hans-Erik Dyvik Husby.

Dyvik Husby har "ingenting imot at homofile inngår samlivspakter, arver hverandre, eller adopterer barn for den saks skyld," men:

Ifølge min kristne tro er dette utenfor definisjonen ekteskap.

Så det er altså en spørsmål om definisjon. Det er enklere sagt ordet ekteskap og handlingen å gifte seg kristne vil ha for seg selv og mener de har eneretten på, selv i sekulariserte Norge hvor aktive kristne er redusert til en ørliten minoritet og "folkekirken" ikke lenger stiller krav til personlig tro for å gifte, konfirmere, døpe og begrave mennesker (noe den naturligvis heller ikke skal gjøre; en folkekirke skal og må være åpen for alle. Konservativt troende kan gå over til mer ekstreme frimenighter dersom statskirken ikke lenger er gammelkirkelig eller kompromissløs nok for dem). Så da er det fritt fram for homofile å få samme rettigheter som heterofile, så lenge vi kaller det noe annet. Jeg foreslår vi følger rådet til guvernøren i en kjent amerikansk småby:

How 'bout we let gay people get married, but call it something else? You homo sexuals will have all the same rigths as married couples, but in stead of refering to you as "married", you can be "butt-buddies". In stead of being "man and wife", you'll be "butt-buddies". Get it? In stead of being "engaged", you'll be "butt-buddies". And everyone's happy..