30. november 2007

Chic og bruk


Pia Haraldsen, kjent for å stille dumme spørsmål på TV, har skrevet bok sammen med stylist Jan Thomas. Råd til unge jenter om hvordan de skal komme seg opp og frem i livet ved å kle seg, sminke seg, sjekke opp menn og bygge nettverk riktig for å realisere seg selv bli godt gift, få en jobb som ikke er altfor kjedelig og penger nok til en ny it-veske (hva nå det er for noe) i året. Et sitat Morgenbladet har plukket ut som illustrerende eksempel:

Les gjerne en kronikk i ny og ne. (...) Velg gjerne en kronikk om et tema som engasjerer deg, da er det mye lettere å huske hva du leste etterpå.

Haraldsen anbefaler også å gå på galleri på første date og sørge for å ha lest seg opp på forhånd, og å holde fokus på forestillingen for å ha en mening om den etterpå når man er på teater.

Man kan bli mørkeredd av mindre. Hvis dette er i nærheten av å gå hjem hos noen og hvis dagens unge jenter anser Pia Haraldsen som et forbilde (kanskje ikke helt usannsynlig i en tid hvor det har blitt stuerent å være glamourmodell), har likestilling i Norge et større problem enn andel menn i norske styrerom. Kjønnsrollene settes 30 år tilbake i tid hvis Pia Haraldsens oppskrift på suksess blir det nye idealet, og vi får pene, pyntelige og dønn kjedelige jenter uten ambisjoner på egne vegne. Som Morgenbladet skriver:

Norske kvinner trenger ikke fiender når de har Pia Haraldsen og Jan Thomas til venner.
.

Etiketter: ,