23. februar 2008

Patti Smith til Bukta og MoldejazzDet får'n si. Bukta-festivalen i Tromsø har en egen evne til å hente inn navn musikkelskere kan finne på å dra ens ærend til ishavsbyen for å oppleve, uten å booke Foo Fighters eller tilsvarende tull. I fjor stod Iggy Pop på programmet, og i år vil festivalens headlines av punkens like sentrale kvinnelige artist, som i likhet med Iggy er like engasjert 30 år etter debuten: anarkisten, rockepoeten og fredsaktivisten Patti Smith. Patti Smith spilte på Sentrum Scene i Oslo i juni i fjor, en konsert jeg fortsatt gremmes over å ha gått glipp av til fordel for Tori Amos på Norwegian Wood (som for øvrig også var en opplevelse, men ikke like gåsehudfremkallende som de sier Patti Smith-konserten var). Patti Smith spiller på Moldejazz 16. juli og på Bukta 17., 18. eller 19. juli, og anbefales til alle som bor i nærheten.

Do you like the world around you, are you ready to behave? Ukens lyd er Patti Smith - Rock 'N' Roll Nigger.
.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentar(er):

Den 28.02.2008, 08:42, sa Blogger Isobel...

Aj. Nå måtte jeg nesten vurdere en svipptur mot det høye nord. Jeg prioriterte også Tori Amos på Norwegian Wood (som var en aldeles utmerket opplevelse), men ramlet innom en spoken word-performance av Patti på Roskilde en gang. Det var en meget god opplevelse og frister til gjentagelse (gjerne med litt mer musikalske inslag). Har du forøvrig hørt coveralbumet hennes, Twelve? Et par virkelige godbiter der, som en banjo-befengt cover av Smells Like Teen Spirit og en utmerket versjon av en av mine favorittlåter, Gimme Shelter.

 
Den 01.03.2008, 18:27, sa Blogger Houseman...

Har bare hørt enkeltlåter fra Twelve, men såvidt jeg skjønte har den litt varierende kvalitet også. Patti Smith kommer for øvrig også til Grieghallen i Bergen 3. mai. Forhåpentligvis kommer hun tilbake til Sentrum Scene eller Rockefeller før eller siden også.

 

Legg inn en kommentar

<< Tilbake