9. juli 2006

Quart 06

- Vi er veldig godt fornøyde med gjennomføringen av årets festival. Spesielt glade er vi for å ha fått til dette med trivsel, og at publikum ser ut til å ha storkost seg, sier pressetalskvinne Trine Sollie til NTB.

Akkurat. Jeg var på Quart de to første dagene av årets festival, og opplevde mye bra musikk, flott sol og deilig badevann, og var alt i alt fornøyd etterpå selv om de store overraskelsene uteble. Det jeg ikke kjenner meg igjen i er Trine Sollies påstand om at Quart-ledelsen «fikk til dette med trivsel». Tvert imot var det været, konsertene og beliggenheten som sørget for trivselen, mens festivalledelsens bidrag i form av klønete organisering, høye priser, mye kommers og stivt regelverk heller virket mot sin hensikt.

På to områder har Quart fortsatt mye å lære:

1) Ingen drar på festival for å kjøpe mobiltelefoner eller spille PlayStation. Det har vi mange nok muligheter til i hverdagen. Selg øl, la vannet være gratis (ikke krev 20 kroner for et lite glass) og ha noen boder med matsalg her og der (enkel, rimelig mat, ikke pizzastykker til 55 kroner fra Peppes Pizza), og dropp alle reklamebodene, som bare bidrar til å ta fokuset bort fra musikken.

2) Sikkerheten og vaktholdet på en festival er der for at alle skal føle seg trygge, det skal ikke være en kilde til irritasjon. Hvis man oppfører seg bra og ikke gjør noe ulovlig, men likevel får beskjed om hva man skal og ikke skal gjøre 3-4 ganger om dagen, er det for mange regler og for stort fokus på unødvendige detaljer.

Pengenes makt er imidlertid for stor og Quart-ledelsens selvinnsikt for mangelfull til at jeg har godt håp om at det blir noen endring med det første. Det blir nok mye den samme melodien neste år også, og det er greit nok, men liten grunn til å være «veldig godt fornøyde med gjennomføringen».

2 kommentar(er):

Den 09.07.2006, 23:05, sa Blogger Roy Søbstad...

Vel, Quart skal ihvertfall ha for at organiseringen er blitt betydelig bedre med årene. Det har vært mange rare hendelser og avgjørelser opp i gjennom, men i år hadde jeg inntrykk av at det aller meste gikk veldig glatt. Og sponsorhelvetet må vel sees på som et nødvendig onde. I det minste ligger det godt utenfor selve festivalområdet. Jeg ofret dem ihvertfall ikke ett sekund.

 
Den 16.07.2006, 17:59, sa Blogger Houseman...

Jo, sammenliknet med tidligere år er det ikke mye igjen å klage over. Vi må vel ikke lenger tilbake enn 2004 for å finne en alvorlig svikt i rutinene da skandalen åpenbart kom helt overraskende på ledelsen i form av Fuck For Forest-stuntet. Og i 2005 ble vi avspist med en nøktern «spareblussfestival» nesten uten høydepunkter, så sånn sett må vel 2006-utgaven av Quart være en av de mest suksessfulle på veldig mange år. Men regnskapsrot og kameratskap i ledelsen angår ikke publikum på samme måte, så lenge det blir festival hvert år kan de egentlig rote i vei som de vil. Følelsen av fremmedgjøring på festivalområdet er i så måte et større problem, og selv om man kan gå forbi «sponsorhelvetet» i Gravane, slipper man ikke unna på campen. Der stod det en reklamemann med mikrofon og pratet i vei fra tidlig formiddag til tidlig kveld, og vi måtte høre enten vi ville eller ikke.

 

Legg inn en kommentar

<< Tilbake