16. august 2008

Strikking og komitédamer


I kjendisarkitekt Finn Sandmæls verden har kvinner skyld i de fleste feil som blir begått. Kvinnelige byråkrater har skylden når byggetillatelsene hans blir avslått. Kvinnelige politikere er premenstruelle og kompenserer for udugelighet på kjøkkenet eller soverommet hjemme. I 2005 sjikanerte Sandmæl navngitte lokalpolitikere i et leserinnlegg i Asker og Bærums Budstikke etter at hytta han skulle tegne for Kjell Inge Røkke ikke kunne oppføres (lokalavisa sensurerte navnene og innlegget endte opp som generelt kvinnefiendtlig, likevel var det "20 prosent rødstrømper som hisset seg opp. Resten var enige"). Så når arkitekten igjen er i media og snakker om politikk og arkitektur, det vil si likestilling, på sistesiden til Dagens Næringsliv i dag (ikke på nett), høres det ikke mindre diskriminerende og usaklig ut enn i den famøse debatten for tre år siden:

Se på den skeive operaen som vi må bruke 24 millioner i året på å rense for tyggis. Det er sikkert en eller annen komitédame, som er veldig flink til å strikke, som har funnet ut at det skal være italiensk marmor. Dette er Norge. Vi trenger kinesisk diktatur, med klare, endelige retningslinjer.

Ja, jøss. Tilbake til tegnebordet.
.

Etiketter: , , ,

3 kommentar(er):

Den 17.08.2008, 00:39, sa Blogger magnus...

hæhæ, vi trenger "klare, endelige retningslinjer"..jess, og alt det andre koselige diktatur medfører (kanskje ikke når du er kækse-arkitetkt)

 
Den 19.08.2008, 09:59, sa Anonymous Virrvarr...

Omg, for en herlig samling provoserende avisartikler! Og helt ærlig, jeg tror ikke det rocker å være arkitekt i Kina eller noe annet diktatur. «Likte dere ikke huset, sa du? Men-men-kunsterisk frihet? Åh. Ok. Ikke det, nei.»

 
Den 19.08.2008, 13:01, sa Blogger Houseman...

Ja, det ramlet ut litt av hvert av da jeg ble provosert og nysgjerrig på mannens holdninger og søkte opp gamle artikler. Men noe må man vel finne på å få oppmerksomhet om i media når ingen hører på de yrkesrelaterte forslagene dine ...

 

Legg inn en kommentar

<< Tilbake