24. mars 2007

Arcade Fire-konsert


Sjelden har det vært så mye oppstuss rundt et band som det er akkurat nå rundt Arcade Fire, idet de kommer til Oslo for å spille for et for lengst utsolgt Sentrum Scene. Alle snakker om Arcade Fire, og de bruker de aller største ordene: «Kan Arcade Fire være det beste bandet i verden?» var tittelen på førstesida til den britiske søndagsavisa The Observer denne uken. Mens New Musical Express allerede har fastslått det på sin førsteside: «Verdens største band kommer tilbake», het det der, foran utgivelsen av Arcade Fires nye album «Neon Bible», som kom ut for to uker siden. En bekmørk samling sanger om død, dommedag og krig. Ikke noe umiddelbart bestselgermateriale, skulle man tro, men Arcade Fire er blant de sjeldne bandene som inspirerer en nesten religiøs glød blant tilhengerne.

Hypen har pågått lenge, og artikkelen utdraget over er hentet fra i Dagsavisen i går bidro ikke akkurat til å senke forventningene, og i kveld får vi 1800 med billett til Sentrum Scene-konserten svar på om bandet lever opp til den massive hypen. Funeral er en bra plate, Neon Bible er kanskje en enda bedre plate, og utifra setlistene fra tidligere konserter som er å finne rundt på nettet, spiller de bare det aller beste fra de to CD-ene de har gitt ut. Alt ligger til rette for en av årets kanskje største konsertopplevelser.

OPPDATERING kl. 16:52: Konserten er avlyst på grunn av at vokalist Win Butler har mistet stemmen. Det går rykter om at Rockefeller har tatt seg tid til å rigge ned igjen utstyret, men ikke komme med en offisiell bekreftelse, selv om det er bare litt over tre timer til dørene åpner. Hvor god tid har de tenkt å ta seg før de gir beskjed til 1 800 svært forventningsfulle publikummere? Det blir feil å bli irritert på arrangøren, men det minste Rockefeller kan gjøre når katastrofen inntreffer - avlysning av en av årets mest ettertraktede konserter er en av årets største skuffelser for musikkinteresserte - er å gi ordentlig og rask beskjed.

NY OPPDATERING: Det ble offisielt bekreftet litt over kl. 17, så det kunne vært verre. Forhåpentligvis blir det satt opp en erstatningskonsert på samme sted om ikke altfor lenge. Og så får vi håpe Butler blir fort frisk igjen.

OG ENDA EN: Fra pressemeldingen Arcade Fire har sendt ut i kveld:

The Arcade Fire have cancelled 9 dates on their current European Tour. Win Butler has been fighting a sinus infection since the beginning of this year and has simply been unable to get back to full health. With the constant demands on his voice from touring it has reached the stage today where he simply cannot sing.

The cancelled shows are:

Mar 24 Oslo, Sentrum Scene
Mar 25 Copenhagen, KB Halle
Mar 27 Berlin, Postbanhof
Mar 28 Munich, Elser Halle
Mar 31 Lyon, Transbordeur
Apr 1 Cologne, Palladium
Apr 2 Utrecht, Vredenburg
Apr 4 Brussels, Halles de Schaerbeek
Apr 5 Lille, L'Aeronef

Due to future touring plans, it is unlikely that these shows will be rescheduled until later this year.