7. februar 2009

Nok en fin dag å la bilen stå
Snøkaoset fortsetter på Østlandet, med 20-25 cm nysnø det siste døgnet og 2-3 minusgrader som gjør underlaget på veiene uforutsigbart og skummelt. Hele 760 trafikkuhell har blitt rapportert inn til redninsselsapet Falck i løpet av lørdag (fram til 16.30), og ventetiden på hjelp når uhellet er ute er kommet opp i 2 timer. Likevel, og derfor, er det omtrent like mange biler å se på veiene og den samme kødannelsen rundt i Oslo som på vanlige dager, selv om ingen har full kontroll over bilene sine og kan få en skrens på bilen eller problemer med å stoppe i tide når som helst så lenge de oppholder seg i trafikken. Er det en meneskerett å kjøre bil selv på korte avstander når føret i overkant utfordrende til at uerfarne østlendinger takler det, og overlater vi bekymringsløst opprydningsarbeidet til redningsselskap og forsikringsbyråer når lørdagsturen vi ikke burde tatt ender i veikanten eller i støtfangeren på bilen foran? Er det meg og min bil alltid og uansett?

Selv er jeg fotgjenger og kollektivtrafikant og kan nyte synet og følelsen av ordentlig, gammeldags norsk vinter uten bekymringer for å bli sittende fast i snøen eller påkjørt.
.

Etiketter: , ,

1 kommentar(er):

Den 07.02.2009, 20:29, sa Blogger Isobel...

Jeg skjønner ikke at folk ikke er mer redde. Enten det eller er det fryktelig mye overmot ute og går. Jeg er livredd for å kjøre på håpløst vinterføre, når vær og føre er som i dag, står bilen pent i ro.

 

Legg inn en kommentar

<< Tilbake